ALLEZ LES EXPERTS!

Så enormt värda segern! Bäst i hela jävla världen. Allez les Bleus, allez les EXPERTS! Frankrike är handboll och jag är imponerad. Det som personifierar stjärnor är att dom kliver fram när det behövs. Mikkel Hansen gör det, men lyckas oturligt nog inte, för hans och för hela grannlandets skull. Nikola Karabatic gör det han också, och bär med sig guldet hela vägen hem till Frankrike. Killen blir ju inte vald till MVP för intet.Söndag med vad det innebär

SÅ synd om våra svenska killar! Ibland är ju sport så elak. Sjöstrand - Doder - Källman, dagens supertrio. Grattis till en hedrande fjärdeplats, ni skulle varit så otroligt värda bronset.

Men Julen Aguinagalde, vilken spelare. Så jävla stor och så jävla bra!

Nu final, och jag tror inte att det har undgått någon vem jag hejar på. ALLEZ LES EXPERTS! Och så ska det bli väldigt kul att få se den omtalade Landin in action. Hoppas han är bra så målvaktsmatchen blir stor.

Tjugoåtta - tjugosex, som sagt.

Kvällens VM matcher!

Åh ikväll är det ju dags igen! VM handboll som man nästan fått extrem abstinens efter. Wohoo! Får nog börja följa Bundesliga slaviskt efter det här VM'et. Har slagit mig hur dålig koll jag faktiskt har på liga handbollen..

Ikväll är det ju matchernas match, Sverige - Frankrike. Ska bli så himla kul att se. Finns nog bara en sak jag skulle kunna tänka mig att göra istället, och det är ju att spela match själv. Juste, det är ju det jag ska göra ja.. Sitter ju faktiskt just nu på bussen till Eskilstuna för att möta Eskil, vi har tränat på spel mot en man mer hela veckan, undrar varför.. Och jag har även klurat ut hur man använder iphonen som mobilt bredband. Heja mig!
Men om ikväll då, kommer Frankrike vinna så lätt? På förhand verkar det nästan lite uppgivet från vissa håll, ja från medgångssupportrarna alltså. Mina franska favoriter är bra, inget att säga om. Men är var Kroatien också, och det vet vi ju alla hur det gick där! Jag hoppas jättejättemycket på att Sverige gör en liten mysig skräll nu till kvällen. Vore riktigt häftigt, på hemmaplan och allt! Jag tror absolut att dom kan, bara dom kommer rätt in i matchen! Men samtidigt så lär jag inte gråta om Les Bleus vinner, det vet ni ju. Sjöstrand måste verkligen spika igen totalt, samtidigt som försvaret måste vara oerhört tight, på samtliga. Sen anfallsspelet måste ligga på otroligt hög nivå för att tex gå igenom Dinart, Gille & Karabatic, matchen igenom. Sen hoppas jag att dom ser upp med Xavier Barachet, 22 år som Accambray och lika bra. Min positionsfrände Bertrande Gille är ju faktiskt också lite av en star. Men det vet ni ju också. Att Oscar ska vara med kunde jag satt min fot på ungefär 10 sekunder efter att dom gick ut med skadan. Tror lite att Sverige bara tränar på att mörka där. Jag tror inte att det var speciellt farligt. Var det så illa, ja då tycker ja verkligen synd om honom! Men men, han skjuter hål på Omeyer ikväll. Känner på mig att han gör runt 6 mål. Kim Ekdahl du Rietz sådär 4-5, Ekberg borde kunna klura in lika många han också, likaså Doder. Sen måste det bli mål från Larholm, Källman och Gustafsson/Arrhenius också ju. Det är ju givet. Där har vi Sveriges mål, fast förövrigt så räcker det ju faktiskt med att göra 1 mer än sina motståndare. Som Karabatic så ödmjukt sa.

Andra semin då. Ja jag har inte riktigt koll på Danmark kan jag ju erkänna, inte sett en enda match med dom. Spanien är bra. Aguinagalde, Sterbik, Romero, Enterrios och resten av grabbarna är säkert otroligt sugna på final, och dit tror jag absolut dom kan nå. Men frågan är om inte danskarna är ännu mer sugna, i och med nästanhemmaplanen som dom faktiskt har. Vad jag vet så har väl Hansen och Christiansen varit otroligt duktiga? Och han den nyintagna linjen som inte orkade 10 matcher? Skön kille! Jag tror inte på något av lagen mer än det andra, eftersom jag som sagt inte har full koll. Men Aguinagalde, han är stor, och riktigt bra. Spansk seger?

Dock så är det såhär. Frankrike kommer att vinna VM-finalen med 28-26 på söndag, över vilket lag är oklart. Men jag bara känner det på mig. Glöm nu för guds skull inte vart ni läste det först.

Skrev det här inlägget i onsdags, men då sparades inte helvetet. Blev inte lika bra nu heller som det blev då.. Men nu ska jag käka och fortsätta åka buss. Väntar mig att vi ska slåss och göra allt för att förlänga segersviten ikväll. Nu kööööör vi!


Fanihelvetebuhuuu

Så jävla ledsen. Skrev väldens inlägg igår och det sparades tydligen inte. Inte någonstans! Fan. Får se om jag skriver om'et sen. Tror det. för det var ju braaaaa.

Om den där fruktade kvällsmatchen, eller?

Riktigt kul att kolla på fejsan dessa dagar när Sverige spelar. Vinner Sverige, ja då är alla otroooooligt stolta över dessa prestationer, bragder och mirakel. Förluster då, så som mot Argentina. Då är det sjukt pinsamt, vårat landslag består av lata och oengagerade spelare som inte gör sitt jobb. Det tycker jag däremot är lite pinsamt. Att halva Facebook (som vi alla vet är den riktiga världen, eller?) består av riktiga medgångssupportrar. Klart dom inte var nöjda efter en förlust, detfinns det ingen som kan vara! Men det sista man behöver då är en total sågning av media.  Det betyder ju bara att man ser sig själv som star som skulle gjort det oehört mycket bättre själv, eller?  Hur tänks det där ute? Var ju lite liknande för damerna efter finalförlusten. För allt är väl sant på facebook sa vi? Vi har ett dåligt damlagsom inte ville vinna guld? Aae lite skärpning nu va. Stötta vårat landslag eller flytta. Typ.

Jag kommer iallafall att fortsätta vara stolt över våra grabbar även om dom får sig en riktig lektion av dessa galna danskar ikväll, för glöm inte att det är vårat landslag. Jag tror definitivt att dessa killar har viljan till vinst, efter vinst, efter vinst, faktum är att dom aldrig skulle vara där dom är idag annars. Dom är våra representanter för Sverige, finns det bättre spelare, ja då är det Olsson/Lindgrens fel att dom inte är uttagna, får spela och vinner mästerskap på mästerskap åt oss. That's it! Nu krossar vi rödvitt till kvällen, skönt det ska bli.

Och det här efter väldigt stor insperation och tanke av http://proffshandboll.blogspot.com/.

ALLEZ LES BLEUS, ALLEZ LES BLEUS, ALLEZ LES BLEUS

Hemma från en helt sjukt bra liten tripp i Skåne med så jävla underbara tjejer! Fortfarande inte fått grepp om att vi var på plats när världens bästa handbollsspelare entrade planen, och att vi såg dom in action, i deras miljö med stämningen och alltihop osv osv. Gick oberörda in, gjorde sin grej och bara överglänste allt! Låter förövrigt som jag pratar om djur märkte jag nu.. Men det var så sjukt. 60 minuter som i trans. Mina blåa favoriter var magiska och jag vill bara se dom om, och om, och om igen!  Min absoluta favorit i hela världen gjorde mig inte besviken, utan Nikola Karabatic höjde sig tillsammans med de andra i Les Bleus till ännu en nivå högre, om det ens är möjligt. Jag är så jävla imponerad! Att handboll kan vara så vackert.


Det lockar så jävla mycket att lägga 800 spänn för att se dessa hjältar spela en match i mellanrundan i Jönköping också. Vi får se, vi får se.

MEN JA!

Igår på bussen på väg hem satt Alex och jag och disskuterde saker man stör sig på. Det är ett sånt ämne som kan göra iaf mig riktigt sur. Tänkte bara ta upp några av mina värsta bidrag, så att folk skärper sig..

1. Skriv ordentliga statusuppdateringar på fejsan. Felstavningar och särskrivning gör att jag blir galen. Är det bara jag som läser igenom statusen säkert 10 ggr innan jag publicerar, och blir det ändå fel så tar jag bort den. Man gör så. Det är folkvett!
2. Res er förihelvete INTE innan tåget/bussen har stannat. Ni hinner, jag lovar. Man kommer inte av fortare för att man reser sig 5 min innan det stannar. Jag lovar.
3. Sen ni som sätter er på yttersta sätet i bussen och vägrar flytta in kan man ju också lika gärna hänga. Lägg ner.

Aajuste, jag bestämde att jag ska sluta snacka så mycket skit igår. Okej jag är oftast väldigt ironisk, men ändå! Gick, sådär...

NKIK-Vadstena HF


lisa, fia, emma, ajaj, alex, ella, cissi, alex, ankan, strömpa, helena, karin, bratt och jullan
Åse/Alex bild!

Vinst över serieledande NKIK. Årets ögonblick fångat på bild. Fruktansvärt skönt när slutsignalen gick och segern verkligen var säkrad, (även om det kändes otroligt bra redan vid ställning 22-16).  Den känslan av lättnad går knappt att beskriva, säger bara tårar i ögonen! Lisa, det är kul att spela handboll! som pontus sa då, efter våran förnedrings time-out. Förövrigt så hatar jag sådana TO's  med drygt halvminuten kvar och ledning med 4 bollar, men i det läget så var det så underbart. Lagmaskinen slog till ännu en gång, och fyfan vad bra vi var, allihop! Även om Folkbladet tydligen inte tycka detsamma. Kolla länkarna. Fick spela väldigt välfigt mycket, eller ja, man kunde inte ha spelat mer om jag säger så(!), och det var så otroligt roligt!

Nåja, riktigt häftigt att spela på VM-arena, och med all denna uppståndelse runt omkring. Allt ifrån att möta Ungerska gigantiska landslagsspelare typ 25 ggr i spelargången, (som vi förövrigt disskuterade ingående i säkert 30 min) till att få gå in med en liten spelare i handen, min hette Anton och var jättesnäll, och få höra nationalsånger. Något man mer än gärna upplever igen, förstås.

http://vhfdamer.wordpress.com/2011/01/14/nkik-vhf-18-22-10-12/
http://vhfdamer.wordpress.com/2011/01/14/fran-mvt/
http://vhfdamer.wordpress.com/2011/01/14/fran-nt-se/
http://www.folkbladet.se/sport/artikel.aspx?articleid=5495575

Finns lite att läsa. ;)

Så sant.


Hoppar in i duschen, tror jag tar med mig datorn för tänkte sjunga, och raka benen UTAN att skära mig för en gångsskull.. Sjunga gör man så bra i duschen! Hoppas ingen hör mig nananannaaaaaaa. Juu mäjk mi fiiiil lajk ajm living a tiiinäge driiim, tjolahopp.

Ego girl en tisdagskväll

Precis lämnat in mitt engelska arbete, 171 ord mer än nödvändigt, 15 timmar innan utsatt tid. Jag är så jävla stolt över mig själv, haha.. Kanske ska försöka fortsätta på samma bana den här terminen nu då. Historiaprov på måndag, och så ska jag vara king och stanna på mattestuga på torsdag. Matte C - brinn i helvetet, bäst så.

Är nog dags att sova,  imorgon blir det en tripp in till Motala för att kolla på Österrikes landslagsträning. Ska bli riktigt spännande.

Sen så ska ju vi i mitt kära lag möta NKIK i VM-arenan Himmelstalundshalen på torsdag. Nationalsång och rubbet. Så coolt!

Annat som är coolt är att spelare från Norrbotten faktiskt hade kommenterat mitt klipp på dom i SVC. Hihih!

Goooooodnatt.

Sverigecupen 2011

Hängt större delen av dagen i Duveholmshallen och kollat på småttingar. Eller nåja, på pappret är dom småttingar. Var ju så pass att jag till och med fick kolla upp för att spana in grabbarna. Om jag nu hade haft det intresset av småttingar vill säga. Heheeee.. Sofia, och ja Östergötland, tog sig till semi  genom att krossa Västmanland kl 9 i morse. Men väl där Stockholm blev lite för svåra och dom slogs ut. Dockblev det ett brons vilket dom ska vara nöjda med! Östgötakillarna fick skicka iväg en stackarse med ambulans samtidigt som matchen mot Göteborg rann ur deras grepp och även dom slogs ut i a-semin. Tyvärr fick dom inte ens bronset med sig hem. Fast fyfan så kul det måste ha varit!

Bästa matchen som jag såg gick mellan Norrbotten och Västergötland. Det var en av kvartsfinalerna i b-slutspelet så egentligen var det väl inte asklassigt handbollslir. MEN, vilken match! Norrbotten gick ifrån och ledde med några, men sen så följdes dom åt och Västergötland gick tillslut om i protokollet. Dom sista 40 sekunderna i denna match var förmodligen de mest händelserika i hela Sverigecupen. Det var så att jag, som inte ens var involverad satt på läktaren med ett dunkande hjärta och bet på naglarna mer än vanligt. Hittade mina favoriter där i Norrbotten, hahah dom var stora stars allihop! Speciellt "Jernemyr-mini", som förvisso inte var så bra idag, men som var bra i fredags och mittnian som var riktigt duktig, och målisen, som tyvärr inte hade sin glansdag idag.. Sen killen med potentialen, den riktiga stjärnan. En vänsterhänt väldigt lång människa som kommer bli sjuuuukt bra med sådär 20 kg till på kroppen. Han hade skotten, ordentliga satsningar och alltihop. Han var liksom bara bra, och även fast han var vääääldigt medveten om det så kunde han faktiskt till och med passa när andra hade sina bättre lägen. Imponerad måste jag säga. Nummer 18 här i filmen, Jonathan någonting. Glöm inte vart ni läste det först!

Film på de sista 40 sekunderna. Se och njut! Ja det kanske är jag som sitter och nervösgarvar i bakgrunden... När jag börjar filma leder Västergötland i gult med en boll över Norrbotten i svart. Var så härligt när a-hallen exploderade. Att det blev tråkigheter ungefär 5 minuter senare när Norrbotten förlorade på Shoot-out är ju dock inte lika roligt.

Vadstena HF - IFK Nyköping


Bilder från Helena Present.

Så otroligt jävla underbar asskön vinst idag. Kändes i vissa sekvenser så himla bra, jag fick spela mycket och det flöt på, från alla positioner. Även försvarsspelt som vi kunde hålla upp ett bra tempo i. Tillsammans, med och för varandra, det tar vi med oss och bygger vidare på tjejer! För härligt. Lite mer utförligt på
http://vhfdamer.wordpress.com/, våran fansite.

Imorgon tror jag bestämt att min sista chans till sovmorgon detta lov rinner iväg mellan mina fingrar. För jag tror att jag åker iväg tillKatrineholm runt kl 7 imorgon för att kolla på Sofias, och såklart resten av östgötalagets, kvartsfinal emot Västmanland. Det blir nog bra det ska ni se.

Glöm inte, JUMP HIGHER.

Sitter i sängen med min julmust och en tjocketröja med luvan nerdragen över panna. Jävla julmust så förbannat asäckligt gott det är. Mamma och jag inhandlade tre stoooora flaskor idag, en har jag gömt undan på ett säkert ställe. Den med röd kork. Vet mamma att du läser det här, men du kommer aldrig hitta den! Inte pappsen heller, eller Sofia. Skön jag är..

Målat naglarna har jag också gjort, fyfan riktigt fint. Rosa, rött, orange:t och min älskade babyblå. Kände att det liksom var nödvändigt att veta, om jag försvann eller så.

En till skön grej som jag har gjort idag är att jag har gjort en ny spottelista. CP heter den. Skojigt nog innehåller den bara Coldplay låtar, liksom Cold och Play, CP. Hahah, jag är så jävla rolig.

Känner att jag är bra störd just nu, min humor suger och jag är trött. Eventuellt dags att försöka vända tillbaka dygnet hyfsat. Blir så himla jobbigt på torsdag annars. Inleder träningsdagen med möte kl 9. Det sitter fint det mina vänner, finare än vanligt.

Puss och godnatt.Annars saknar jag mina JB kvinnor bra mycket, för fan liksom!

Victoria's Secret Fashion Show 2010-2011


Snacka om show! Victoria's Secret Fashion Show 2010-2011 Finale med Katy Perry. Skruva upp ljudet och kolla, för snyggt är ju bara förnamnet!

Ny header och sådär.

Inte asnöjd, får se om jag gör om den imorgon..

Nu ska jag iaf dricka upp min uuuunderbara Blue Keld ochsen sova. Får se hur jag lägger upp morgondagen, har ju ett par alternativ. Ett av dom är att dra in till Linköping och gymma, glida på stan i någon timme i väntan på mamma och sen gå till sporthallen och kolla på Sofias östgötaträning och sedan åka hem med dom. Men eftersom pappsen ev behövde lite hjälp hemma så får vi se.

Ganska fint att jag lägger upp sådana här otroligt nödvändiga inlägg. Men som alltid, jag hari nte tvingat någon att köllat. Puss!

En liten tripp till Mantorp.


Stannade till på City Gross och där upptäckte vi att någon i personalen lider av dyslexi.. Ganska roligt!

Match och sådär, 3x30 sa vi, och det blev det. Med mitten perioden tillägnat mestadels div 4 laget, så då fick jag inte vara med.. Tråkigt och väldigt synd, för det var skönt att spela och jag behöver det verkligen! Men vi vann och det är väl egentligen det enda jag behöver nämna, för resten går att läsa på http://vhfdamer.wordpress.com/, precis som vanligt.


Sen funkade inte lyset i Klämman när vi kom dit heller, vilket resulterade i att vi tillslut tröttnade helt och bytte om i korridoren.. I hallen var det också svart så uppvärmningen fick vi göra delvis i mörker. Helt klart spännande. Haha.. Mitt sjuka jävla lag. <3

Annars så började jag skriva på den här 30 punkter långa blogglistan som går runt just nu, igår. Första dagen ska man skriva omsig själv. Trodde det skulle bli svårt, och det var det. Menhelt plötsligt så var jag uppe i 1533 ord. Får se om jag publicerar det eller om ja skriver om det..

Dröm inte bort ditt liv, lev dina drömmar.Såhär firades mitt nyår. Med ett gäng väldigt saknade tjejer! Bilder: första fem har jag snott från Sofias fejsbuuuk, resten har fånen stått för!

Nytt år och nya möjligheter. Älskart! Javisst okej, men har alltid ett år framför sig, vare sig månaden är januari eller inte. Men det nya är alltid så speciellt. Har ett helt a4 med förhållningar till mitt nya liv. Låter alltför dramatiskt det där. Det är det inte. En av punkterna lyder "- Lisa, klipp dig och skaffa ett jobb." Där ser man lite seriösitetsnivån (påhittat ord?) ligger. Men jag tycker om det ändå. En annan punkt är att jag ska tända ljus oftare. Jag menar, allt behöver inte alltid vara så jävla seriöst. Det blir julafton ändå liksom.

Nu laddas det om för träningsmatch. Hoppas jag inte får ont i foten. Skulle nämligen ta in hästen från hagen förut. Givetvis stod hon allra längst bort i den djupaste snödrivan. Stört jobbigt att gå dit, samtidigt som någon smällde smällare och hon är livrädd för det, så manvar ju tvungen att kolla lite om hon drog iväg åt något annat håll eller inte. När jag fångat henne (alltså hon stack in huvudet i grimman själv typ, no big deal om man säger så!) och pulsat tillbaka till grinden igen trodde jag förövrigt jag skulle falla ihop av syrebrist. Dödligt jobbigt att gå halvfort på enda stigen i snön med en häst som flåser en i nacken! Väl inne i hennes box så hade hon trampat mig på högerfoten, inte en, inte två, utan tre gånger. Varav en på cementgolv. Ni vet, alla goda ting är tre.. Jag beklagar mig inte det minsta, vet ens inte varför jag just skrev ner detta. Min kvällsnivå är på absoluta toppen. Träningsmatch i Mantorp, 3x30 var det.

Godnatt!

RSS 2.0