EMs kungar 2010



Regerande VM, EM och OS mästare.
Så himla bra och genomtänkt handboll vissa gånger som man knappt tror är möjlig. Tror att Equipe de France de handball skulle slå de flesta klubblagen i världen alla dagar i veckan.

Matchen.
Inledningen var ju sådär från båda lagen, dåligt tempo och allmänt slött. Tyckte man kunde se lite tendenser till att Kroatien ville lite mer, var lite mer på tårna i försvaret, försökte bryta fler passningar osv. Thierry Omeyer skötte sig riktigt bra, men den som utmärkte sig mest var ändå kroatiske målvakten Mirko Alilovic. Oj oj oj.. Vilket spelsinne och vilken underbar position i varenda kantavslut. Hade inte velat heta Guigou eller Abalo där ett tag. Enligt min åsikt var det hans förtjänst att Kroatien kunde gå upp i ledning med ett par bollar.
Men sen, sen fick Frankrike fart. Efter att dom satte in drömuppställningen på niometer med Fernandez - Narcisse - Karabatic. Då jäklar fick man se på spel och ett skytte som man inte riktigt tror existerar, jag säger bara Daniel Narcisse. Visst att Abalo är spänstig och allt det där, men när Air France kommer där och flyger, jaa det är mäktigt! Karabatic som stegar bort båda treorna och går igenom på insidan av tvåan, den är också så klockren! Älskar även Abalos utspel till Guigou där han sedan får tillbaka bollen och avslutar från linjen medans det kroatiska försvaret inte är med alls. Tycker också otroligt synd om kroaten Vedran Mataija som fick rött. Jag menar lägg av, så jävla farligt var det ju inte. Sen var det dessutom inte ens han som gjorde det. Utan tvåan som stod brevid..

Okej visst att jag inte är ett dugg objektiv i synen på den här matchen. Men jag klarar liksom inte det när världens mest motbjudande spelare spelar mot världens bästa. Ivano Balic, jag känner att jag inte riktigt kan beskriva mina känslor för honom, han är verkligen.. Ja helt sjukt motbjudande. Hans hemska attityd på planen, mot sina medspelare och mot förbundskaptenen. Hela hans kroppsspråk säger bara "nej jag gör som jag vill, det spelar ingen roll jag är ändå mycket bättre än alla andra". Jag hatar sådant. Vissa stunder har han sån nonchalans att man bara vill slå honom lite. Sen när han tydligen skäller ut sin förbundskapten? Skulle jag varit honom skulle jag blivit tokig och sagt åt min spelare att han lika gärna kunde gå och duscha om han inte tänkte spela på det sättet jag bestämde. Även om det hade varit Ivano Balic..

Ja ja, det är inte värt att slösa mer energi från mina fingrar för att hacka på Balic nu. Världens bästa Frankrike vann och det är jag riktigt glad över!

Mirko Alilovic, helt klart en kandidat till att vara matchens bästa spelare.



Det blir vad man gör det till

Dagens game gick väll ungefär som förväntat. Törsk med 11 bollar.. Men vi stod ändå upp ganska bra matchen igenom. Vi spelade med rena junislaget där bara 2 st av oss var seniorer. En född -88 och en -90, alltså första årssenior. Resten -92, -93 och -94. En ordinarie på niometer som dessutom varit borta pga skada. Vi lyckas ändå göra 20 mål och det är inte dåligt. Släppa in 31 är ju sämre, men samtidigt så har Arboga ett riktigt bra skytte. Inget att göra åt, bara att säga grattis till 2 poäng. 2 poäng närmre avancemang till div 1. 
Mer om matchen skrivet av TP på : http://vhfdamer.wordpress.com/

Där ligger som det ser ut nu Gustavsberg, IFK Arboga, Göksten och RP. Vi får väll se om RP tackar nej till ett ev avancemang i år igen... Tycker inte att RP ska snacka så mycket om sitt otroligt unga lag i alla fall. Ingen koll på åldern i deras trupp, men kan verkligen inte tänka mig att dom spelar någon av sina 94or i a-laget. Så bra är dom icke, trots att mer än hälften av spelarna i 94ornas Östgötalag var från RP. Noll från Vadstena, och då har ändå 4 av dom redan spelat div 2 handboll.

Nu ska jag kängta tills imorgon då det bjuds på EM-final på tv4. Frankrike mot Kroatien. Hoppas allt vad jag kan på att Frankrike tar hem det. Jag skulle inte tåla Ivano Balics självbelåtna flin inramat av det flötiga håret om han skulle få lfta EM bucklan. Hemsk tanke! Eiuuw.

Försvarsjätte vs. fjolla.
File:Ivano Balic.jpg

Det som göms i snö

Godmorgon godmorgon! Lite småkallt om kinderna är väll det minsta man kan säga. Men fan, det är rätt fint ändå!
Idag är det G A M E D A Y, Arboga borta. Tror inte att någon förväntar sig att vi ska ta några poäng mot topplagen, men vi borde ju kunna bevisa motsatsen. Vi får se hur det går.

Hittade ingenting i storstan igår, letade i och för sig inte heller men. Haha..
Alltså varför skriver jag det här ? Totalt meningslöst inlägg. Nu ska jag käka frukost, packa, käka lunch, handla och sen åka. Tjingeling!

Vi är änglar med blickarna högt i det blå

Alltså vad är det för fel på blogg.se ? Sidan ser ju helt invalid ut ?
Nyduschad och fräsch, ska snart gå ner och ta nattamackan. Morgondagen ser ut så att jag börjar med matte B, är fan lite nervös. Vi ska ju vara med några tvåor tydligen? Haha Lisa förfan lägg av, 92or.. Sen på eftermiddagen blir det idrott och det gillas!
Ska inte till stan med Alleeeeey och kolla läget. Även försöka övertala henne till Subway, McAlex vill självklart ha Donken. HUR tjock? SÅ tjock.. Hahaha.

Ameh tjingeling då!

En vanlig rast i Lillebror

Jisses vilken klass. Nu sitter dom och skriker. SÅ ruuwligt. 14 killar från klassen som spelar CS i samma klassrum, ni kan ju gissa ordvalet och ljudnivån. Hahaha.

- Men gå där, nej där, NEEEEJ DÄÄÄÄR!
- Åh där kommer någon och flashar
- Bara dö.....
- Så jävla TRÅKIGT
- Neeeeej :( Någon tog mitt bra vapen..
- ERA JÄVLA IDIOTER!

Dom har 5 minuter kvar att spela. Någon ska byta namn till Stalin. Jag ska kolla facebook.
Tjingeling.

Åh fyfan vilken humor!! Bäst ikväll

Folk som pekar sig på vristen när de frågar dig vad klockan är....
Jag
vet vart min klocka är, men vart fan är din? Pekar jag mig i skrevet när jag frågar dig vart toaletten ligger?

Folk som är villiga att lyfta sin feta röv för att springa runt och leta efter fjärrkontrollen i hela rummet, bara för att de vägrar resa sig för att gå fram till tv:n och byta kanal manuellt..

När folk säger: -"Du vill bara äta kakan och ha den kvar!"
-Ja? Vad fan ska man med en kaka till om man inte ska äta den?

När folk säger; "Det du söker finns alltid på det sista stället du letar".
Men klart som fan att det gör det! Vem i helvete fortsätter leta när de redan hittat det? gör folk så?


När folk säger -"såg du det där?" När man är på bio.
-Nej din ärthjärna, jag betalade 120 spänn för att komma hit och stirra i golvet!

När reklamen säger "en ny och förbättrad formula"..
Vilket av dem är det? Om det är nytt, har det aldrig funnits förut. Och om det är förbättrat, då måste det funnits förut, och kan väl då knappast vara nytt?


När folk säger; "Livet är kort" Men va fan, livet är väl det längsta någon av oss upplever?
Vad kan du göra som tar längre tid liksom?

När du väntar på bussen, och nåt flane kommer fram och frågar; Har bussen kommit än? ?????
Men om busshelvetet hade kommit, hade väl inte jag stått här!?


Handbolls EM

Kan även meddela att veckans onsdagsmys har uteblivit. SÅ kasst. Kan inte fatta att det är min favoritdag och klockan visar 21.17. Alltså jag menar hur mycket borde jag ha gjort.. Förvisso har jag rensat min garderod och till o med vikt ihop alla kläder. Jisses. Var väll nåt år sedan det var så senast.

Synd att Sverige är så kassa på handboll. Annars kanska jag kunde få se lite handboll på bra tider. Räcker ju i och för dig att kolla på Frankrike. Helt jävla ofattbart hur ett lag kan få spelet att flyta så otroligt fint, ett underbart tufft försvar och delikatesser i varje anfall. VM-guld 2008 och OS-guld 2009 ljuger ju inte. Hoppas att det blir ett EM-guld 2010 till meritlistan. Ska jag någon gång i mitt liv byta nationalitet så lär jag bli fransk. Helt klart utan tvekan. En fördel om jag lär mig franskan dock. Men det kommer väll.. Typ inte.


Dalibor Doder, EM-kval i Norrköping. Foto: Lisa Holmström

Men säg ingenting till mig det hörs på stegen när du går



Ahaarå, Voddler installerat och till o med fungerande på min dator. Känner för att trycka in ett liket 'like', dääärja.

Längesen jag uppdaterade här om mitt oerhört (jag älskar det ordet!!!!) intressanta liv. Jag har spelat lite matcher, ungefär tre tror jag. Huddinge borta som vi vann, Motala som vi vann med a-flick och Eskil hemma som vi förlorde med uddamålet. Finns det något värre..
Har även hunnit med Ullaredsdebuten. Ganska chill ställe. Fanns ju åt helvete för mycket grejer för att jag skulle orka kolla på allt, men jag menar, det jag hittade var finfina grejer. Kan fortfarande inte riktigt fatta mitt Hawaiian Tropic Beach Balm fynd. Köstade typ 50-60 spänn och i affär får man lägga ungefär det dubbla. Helt klart värt! Hårspray i olika sorter, en väska, en kavaj, div hudlotions, hörlurar och annat nödvändigt.
Sen så har jag ju varit lite sjuk och missat träning vilket suger. Fick riktigt jävla ont i halsen under tiden jag käkade penicillinet. Lyckat känner jag. Men nu verkar det gå åt rätt håll och jag kunde träna imorse. Okej ett riktigt oansträngande pass med massa skott från specialpositionerna och att jag ändå blev fett trött, men ändå. Det var fäääjnt!
Känner att det var typ.. Det. Händer inte så mycket för tillfället tycker jag. Får ta tag i det någon gång. :)
Tjingeling.



21 januari 2009

Jisses vilken morgon.. Började ju med att jag inte ens försov mig, bara missade bussen ändå. Busschafföridiot.. Blev alltså en liten tripp till den underbara staden Mjölby. Wiihoo, finns ungefär ett bra ställe i Mjölby, pressbyrån. Kaffe och banan. Sen pendeln vidare mot Linköping, trodde jag ja. Tåget stod still i 19 min mellan Vikingstad och Linköping. När jag väl kom fram så skulle min buss gå om 4 min så det blev ju perfekt. Gick på den och allt, får dock se att några andra från JB går på en helt annan buss. Småpanik med tanke på att min erfarenhet av stadsbussar är kass, haha. Antingen missa eller komma åt helvete fel. Jag lyckades i alla fall ganska så bra. Hade nog gått fortare att ta den andra bussen, men jag kom ju fram välbehållen. Efter att ha fått stå brevid två vingliga pundar-alkis-äckel. Myyyyyysigt!
Engelska nu och jag älskart, tänk om alla ämnen kunde vara liks roliga som just engelska... Då skulle jag hoppa av skolan på dirr. Tjingeling.

Je ne sais pas.

Hahahaha, åhfaan. Jag hade visst besöksrekord igår råkade jag se nu. Hur många behöver vi ju inte gå in på, rekord som rekord liksom..
Befinner mig just nu i soffan tillsammans med datorn, franskapapper, block, penna och en mattebok. Fett pepp. Tror jag ska gå ner och hämta en kiwi innan jag börjar med dagens plugg. Eller så skippar jag det, jag menar risken är ju ganska stor att jag blir kvar där nere en bra stund bara för att. Ja jaa, när jag är klar börjar ju i alla fall mitt onsdagsmys. 4 avsnitt Paradise och lite frysta hallon på det. Mjaaow.
Nej men nu ska jag inte dra ut på det mer. Bara o ta tag i det, ställa om min hjärna till franska och skriva uppsats.
Tjingeling.

Pimp

Jahaaarå! Nästa vecka är det Lisa som börjar med matte B. Snackade nämligen med matteläraren idag, som för övrigt verkar vara så jäkla bra. Hon tyckte absolut att jag skulle jobba av matte A så fort som möjligt. Blir kanon. Hälsa och vi fick åka hem och jobba. Har jag gjort något än då? Nej. Ska jag det nu då? Nej, jag måste. 



Köllat på tapeter också. Den här lär det bli som fondvägg på min ena vägg. Sen en av dom ljusare gråa nyanserna på resten av väggarna. HUR SNYGGT?!?! Haha, det syns inte men dom gråa konturerna glittrar, SÅ fint.
Hihihi, - Lisa 5 år..

Har även tänkt att jag ska tapetsera om i tv-rummet, observera att jag skrev att JAG ska det. Mamma nappade helt klart på den idén också. Mitt villkor är att jag får bestämma hur det ska se ut, från gardiner till möbler. Klart det blir nice liksom. Weeeei

Kass vecka

Bara för att lägga till mer till förra veckans helvete så dampa min mobil ihop fullständigt. Inte okej.

Men vi vann i alla fall matchen mot Huddinge med två bollar.
Om matchen: http://vhfdamer.wordpress.com

Matte

Matte just nu. Ångrar en smula att jag inte läste matte A i höstas och varit klar med skiten. Då hade jag nu suttit i Älvkungen och haft datakunskap. Kunde ju varit ruuuwligt förstås.. Aja, så kan det bli när man är lat. Vad lär sig Lisa av det. Haha, inte ett dugg kan jag tänka mig.
Tjingeling

Heaven's on fire

Mjaow, fredag och chillarkväll på schemat. Klagar icke.
Även fast jag känner att det här är SÅ ohotat årets sämsta vecka. Kunde väll förvisso varit värre och jag klagar som en liten unge. Men aah, så kan det vara.
Ska även käka penicillin nu i 10 dagar, kan bli så när man skär sig i benet. Fan jag ska aldrig mer raka benen när jag är stressad.

Hääändboll i Stockholm imorgon. Ska bli himla fint. Hoppas jag orkar spela bara. Är ju lite si och så med orken känner jag. Tränat ett av fem pass den här veckan. Men kan inte göra så mycket åt det.. Hade inte gått i alla fall.


Lisi säger MJAAOW



Älskar färgen! Ser lite ut som om jag har löshår.. -.- Men äru cuuuute eller, skulle aldrig hända!


Därför är det bra att ha stor rumpa, duger te nåt annat än o sitta på ass. Fäääjnt.
http://mabra.com/darfor-ar-det-bra-att-ha-stor-rumpa/

Tigelig & gonatt, nu ska lisa sööööva

J'ai les cheveux long et noir



Frysta hallon, lite choklad och Paradise Hotel. Det är onsdagsmys och jag älskart!


12 januari 2010

Weeei, det är tisdag. I'm alive och sånt där, kan vara kul att veta tänkte jag. Ska nog snart käka lite pannacotta med bärsås som jag fixade igår och sen gå och lägga mig och mysa på spikis en stund. Gillart verkligen inte, men det kanske hjälper. Värt att prova kan jag tänka mig. Tjuuuu.

Dresses



Så fina! Style By Stars , men när skulle jag använda dom? Den vita påminner mig om sommar, och den svarta om .. Kanske nyår.

Vadstena - NKIK

Töööörsk, enda jag har att säga. Vi har tyvärr ett anfallspel som inte funkar. Utan mål vinner man heller inga matcher..
Mer om matchen på dambloggen.

ZTV spelar bra musik

Lätt stört att jag har varit ovanligt pigg hela dagen idag. Med tanke på mina max 5 timmars sömn så borde det ju vara ganska så tvärtom. Jaja nu håller jag väll på att slockna lite, ytterst lite. Jag är pyttelite trött. Soffan med dator, filt och tvn på. Helt rätt en måndags kväll måste jag säga.

Träningen var rolig, 3 mot 2, 3 mot 3 och 5 mot 5. Svårt, jobbigt men samtidigt riktigt kul när det fungerar!

Nu ska jag dejta min kudde för en liten stund. Imotgon blir det ju kanske en tur in till storstaden. Jag saknar sönder min mobil. <333333

TIGELIG

Even if the sky is falling down

Jag har hittat platsen i mitt liv. Ligga på två kuddar på golvet i mitt rum. Riktigt jävla värt kan jag säga, är det för kallt är det bara att ta täcket. Fine, perfekt.

Inatt (imorse?) gick jag och la mig klockan 05.30 ca. Somnade väll runt 06.00, varför går man ens och lägger sig då.. Haha aa det är frågan de. Gick upp typ 11 och det konstiga är att jag är SÅ mycket piggare än vanligt. Kanske ska börja gå o lägga mig så dags då. Men nja, kass idé. 

Träna snart och det ska bli fint. Hoppas på lite roliga skott o fight övningar idag. Alternativt uppställt 6 mot 6 eller 4 mot 4. Yeah yeah, det blir fint i vilket fall.

TIGELIG
 


JVM Semi

Är vaken och kollar på hockey. Hej jag heter Lisa och jag är dum i huvudet, skulle jag också kunnat skriva. Betyder ju ungefär samma sak.

Aja, sitter i alla fall här i min ensamhet med en kiwi, ett glas apelsinjuice, några godisar och en uppdrucken kopp kaffe. Har precis kollat på en film som var jäkligt skön, LA Gigolo. Hade väll inte sådär jättestor mening, men somsagt rätt skön.

Periodpaus och en massa intervjuer
- Ja hur tycker du att amerikanerna ser ut där ute på isen?
- Jo, ehhhh, dom är ju stora och aa öhh starka

FYFAN vad jag hade älskat om han i stället svarat,
- Jo alltså, dom är riktigt snygga, hihihi..

Det hade gjort min natt klart värd. Nu ska jag kolla vidare.
TIGELIG

A-flick mot RP

Jag kan liksom inte sluta le. Alltid alltid alltid lika skönt att slå ett självsäkert RP. Att vi sen gjorde dom irriterade stressade och dåliga gör ju inte saken sämre. Försvarsspelt, mums. Som taget direkt från boken. Aggresivt och tufft men samtidigt inget fulspel alls att tala om. Några tvåor hit och dit, men vem fan bryr sig. Inte ens jag som fick dom. Hoppas iaf dom behövde få ut några tårare efter det där. Måste ha svidit en del. Pusssssss ;*

Mer om matchen på
VHF damblogg.


Gameday is funday

Så, käkat och packat. Nu ska jag spela handboll, wiiihoooooo :) !

Årets första match

Gjorde även årets bästa köp hittils idag. En röd och svart rutig skjorta för 500 spänn. I just löve it :) ! Älskar den redan och har ju inte ens använt det än, det kallar vi true love tycker jag. Känner att jag borde lägga in en bild på den. Haha, vi får väll se.

Över till något viktigare. Årets första match imorgon, mot RPs 94or. Eiiiuw. Känns som att alla Linköpings 94or är otroligt fjortis, men jag vet inte riktigt. Vi får väll se imorgon, hähäh. Jaja, vi tänker i alla fall göra ALLT för att vinna, om det nu så betyder att ta rött. Haha äääedå, skämta. Men samtidigt, jag är fett taggad och det vet jag att mina kära lagkompisar också är, vi får se vad det kan leda till. Klockan 14.00 i Vadstena Sporthall, be there !

Happyface


Min mobil är färdig från lagningen och jag är glad. När jag ska hämta den tänker jag smita in en sväng på IKEA och köpa doftljus, det gör mig ännu gladare. Wiiiiiiiiiiiiie !! 


HM



Från H&M, ser bra ut. Speciellt den vänstra, riktigt fint.

Turn back times

Alltså det är nu lördag, vilket betyder att det är den 2 januari. Vad det mer betyder är att jag endast har 5 dagars lov kvar. Lägg av, jag vill inte. Jag trivs som firren i vattnet på JB och jag känner på mig att den här terminen faktiskt kommer att bli ännu roligare. Men samtidigt, jag orkar fan inte gå upp så tidigt varje dag. Det är riktigt riktigt segt. Aja, 5 dagar på mig att komma på en lösning. 

Steg 1, gå och lägg dig unga dam.

TIGELIG & godnatt

januari - maj

Jag färgade för första gången håret mörkt, lekte fjortis och blev riktigt nöjd!



Jag spelade min första a-lags match i division 2. Mot NKIK och mycket bättre debut kunde jag ju inte haft. :)



Med a-flick vann vi serien. Division 2, f92/93. Underbart!



Jag fick träffa och hålla om Kim Andersson, riktigt fint det.. Hihi.



Skolhandboll med 9ef, saknar vissa av dom riktigt ordentligt, samtidigt som man knappt kommer ihåg hur otroligt man trivdes i klassen. Åh, bilder väcker minnen .... <3




Hallsberg, vi kom till semifinal i a-slutspelet efter att ha slagit ut Tyresö på sudden i kvarten. Jag fick turen att göra avgörande målet. Lycka.




Där har ni mitt liv fram tills i slutet av maj ungefär. Endel så som London hade jag inte bilder ifrån..

01 - januari - 10

Klockan är 20.36 den 1 januari 2010, och jag är bara SÅ jävla trött. Tänkte bara meddela den extremt viktiga faktan.
Jag vaknade precis efter o ha sovit kanske 1,5 timmar. Hur skönt var inte det liksom. Sprang före det omkring i en stor vit t-shirt, trosor, nyfönat hår, nyfilade fötter och nyrakade ben. Man kan ju ha det sämre. Enda minuset var väll att mitt ena ben är halvt avskuret. Duschen såg igår ut som en mordplats, inte är det stort men fan vad det svider.. :(

TIGELIG


RSS 2.0